سرطان خون

سرطان خون,سرطان خون چیست؟,سرطان خون مزمن,سرطان خون All,سرطان خون در کودکان,سرطان خون Cml,سرطان خون علائم,سرطان خون چیست,علائم سرطان خون چیست؟,علایم سرطان خون چیست,علت سرطان خون چیست,بیماری سرطان خون چیست,نشانه سرطان خون چیست,درمان سرطان خون چیست,عامل سرطان خون چیست,دلیل سرطان خون چیست؟

سرطان خون,سرطان خون چیست؟,سرطان خون مزمن,سرطان خون All,سرطان خون در کودکان

در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم به بیماری سرطان خون و ععل و علائم و عوارض و درمان ان بپردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرام قرار گیرد.سرطان خون بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. بیماری سرطان خون در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه‌های سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می‌شود. واژه لوسمی به معنی خون سفید است. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است. انواع سرطان خون (Blood Cancers) بر تولید و عملکرد سلول های خونی تاثیر می گذارد. بیشتر این سرطان های خونی در مغز استخوان شروع به رشد می کنند. سلول های بنیادی درون مغز استخوان می توانند به سه نوع سلول خونی شامل سلول های قرمز خون، سلول های سفید خون و یا پلاکت ها تبدیل می شوند. در اکثر موارد سرطان خون فرآیند تولید سلول های خون توسط سرطان خون بهم ریخته و باعث می شود، مغز استخوان شروع به تولید کنترل نشده و غیرطبیعی بعضی از انواع سلول های خونی کند. این سلول های غیرطبیعی (سلول های سرطانی) باعث اختلال در عملکرد و توانایی خون شامل مبارزه با عفونت ها و یا خونریزی های شدید می گردد.

سرطان خون و شیمی درمانی

درمان اصلی این سرطان شیمی درمانی است. باید از مغزاستخوان بیمار نمونه برداری و ظرف ۴۸ ساعت تصمیم گیری و شیمی درمانی شروع شود. پاسخ به درمان خیلی خوب است و بیماری کاملا از مغزاستخوان پاک می شود، از آنجا که بیماری در بیشتر بیماران بعد از تقریبا ۱ سال، به علت اینکه تعداد کمی از سلول ها به صورت خفته و نیم فعال در مغزاستخوان باقی می مانند و شیمی درمانی قادر به از بین بردن سلول های نیمه فعال نیست، عود می کند، اگر بیماران پیگیری نشوند و اقدام به موقع انجام نگیرد، متاسفانه در عود اول و دوم، از شیمی درمانی نتیجه نخواهیم گرفت.

سرطان خون واگیردار است؟

سرطان از فرد بیمار به فرد سالم قابل سرایت نیست . هیچ مدرکی دال بر انتقال سرطان از راه مقاربت جنسی ، بوسه ، تماس ، تغذیه و یا از طریق بازدم فرد بیمار به افراد دیگر وجود ندارد . سلول های سرطانی بدن فرد بیمار توانایی زنده ماندن در بدن فرد سالم دیگری را ندارد . سیستم ایمنی بدن یک فرد سالم ، سلول های خارجی از جمله سلول های سرطانی از بدن فرد دیگری را شناخته و آنها را نابود می سازند .

سرطان خون cml

سرطان خون CML سرطانی است که در آن مغز استخوان بسیار بیش از حد گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید تولید می‌‌‌‌‌‌‌کند. لوسمی میلوژنیک مزمن CML (یا لوسمی گرانولوسیتی مزمن) نوعی بیماری پیشرونده خون و مغز استخوان است که به‌کندی پیشرفت می‌‌‌‌‌‌‌کند و معمولاً در دوران میانسالی یا پس از آن روی می‌‌‌‌‌‌‌دهد، و به‌ندرت در کودکان دیده می‌‌‌‌‌‌‌شود در حالت طبیعی، مغز استخوان سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی خونی (سلول‌‌‌‌‌‌‌های نارس) می‌‌‌‌‌‌‌سازد که به مرور به سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی کامل تبدیل می‌‌‌‌‌‌‌شوند. یک سلول بنیادی خونی ممکن است به یک سلول بنیادی میلوئید یا یک سلول بنیادی لنفوئید تبدیل شود. سلول بنیادی لنفوئید به گلبول‌‌‌‌‌‌‌ سفید تبدیل می-شود. سلول بنیادی میلوئید به یکی از سه گونه سلول‌‌‌‌‌‌‌های خونی کامل زیر تبدیل می‌‌‌‌‌‌‌شود: گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز که وظیفه رساندن اکسیژن و دیگر مواد را به تمام بافت‌‌‌‌‌‌‌های بدن بر عهده دارند. پلاکت‌‌‌‌‌‌‌ها که موجب انعقاد خون می‌شوند و از خونریزی جلوگیری می‌کنند. گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها (گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید) که وظیفه مبارزه با عفونت و بیماری را دارند. در سرطان خون CML، تعداد بسیار زیادی از سلول‌‌‌‌‌‌‌های بنیادی به گونه‌‌‌‌‌‌‌ای از گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید به نام گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها تبدیل می‌‌‌‌‌‌‌شوند. این گرانولوسیت‌‌‌‌‌‌‌ها غیرطبیعی هستند و به گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید کامل تبدیل نمی‌‌‌‌‌‌‌شوند. می‌‌‌‌‌‌‌توان این سلول‌‌‌‌‌‌‌ها را سلول‌های لوکمیک نیز نامید. سلول‌های لوکمیک می‌توانند در خون و مغز استخوان جمع شوند و بنابراین فضای کم‌تری را برای گلبول‌‌‌‌‌‌‌های سفید، گلبول‌‌‌‌‌‌‌های قرمز و پلاکت‌‌‌‌‌‌‌های سالم باقی بگذارند. درنتیجه بیمار ممکن است گرفتار عفونت و کم‌‌‌‌‌‌‌خونی شده و به‌سادگی دچار خونریزی شود.

سرطان خون میلوما

میلوم متعدد یا مولتیپل میلوما، یک نوع سرطان خون است و معمولا در مغز استخوان وجود دارد. در این بیماری، نوع خاصی از سلول های سفید خونی به نام پلاسما، دچار سرطان شده و شروع به تکثیر غیرطبیعی در مغز استخوان می کنند.سلول های پلاسما، آنتی بادی ها را تولید می کنند و این آنتی بادی ها با عفونت ها مبارزه می کنند. در میلوم متعدد، تعداد زیاد سلول های پلاسما باعث آزاد شدن مقدار زیادی آنتی بادی می شود. مقدار زیاد آنتی بادی در سراسر بدن تجمع می یابد و باعث تخریب اعضا می شود. افزایش تعداد سلول های پلاسما باعث بروز مشکلاتی در داخل استخوان ها نیز می شود. به این ترتیب که با آزاد کردن یک سری مواد شیمیایی باعث حل شدن مناطقی از استخوان و ضعیف شدن آن مناطق می شود که به نام ضایعات لیتیک خوانده می شود. برخی از این بیماران علائم خفیفی دارند و سالیان سال زندگی می کنند. درحالی که در برخی دیگر این علائم به سرعت پیشرفت می کند و زندگی فرد را تهدید می کند.

سرطان خون all

سرطان خون ALL اطفال، سرطانی است که در آن مغز استخوان بیش از حد لنفوسیت (گونه‌‌ای از گلبول‌‌های سفید) می‌‌سازد. سرطان خون ALL اطفال (یا لوسمی لنفوسیتی حاد) گونه‌‌ای از سرطان خون و مغز استخوان است. این نوع سرطان معمولاً اگر فوراً درمان نشود، به سرعت رو به وخامت می‌‌گذارد. این سرطان شایع‌ترین گونۀ سرطان اطفال است. به‌طور طبیعی، مغز استخوان سلول‌های بنیادی خون(سلول‌های نابالغ) را می‌‌سازد که به مرور به سلول‌های خونی بالغ تبدیل می‌‌شوند. سلول بنیادی خون به یک سلول بنیادی مغز استخوانی یا یک سلول بنیادی لنفاوی تبدیل می‌شود.

سرطان خون چیست

سرطان خون یا لوسمی یا لوکمیا بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است. این بیماری در اثر تکثیر و تکامل ناقص گویچه‌های سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می‌شود. واژه لوسمی به معنی خون سفید است. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است. در بیماری لوکمی یا‌‌ همان سرطان خون، مغز استخوان به صورت غیر عادی، مقدار بسیار زیادی سلول خونی تولید می‌کند. این سلول‌ها با سلولهای خون نرمال و عادی متفاوت هستند و درست عمل نمی‌کنند. درنتیجه، تولید سلول‌های سفید خون طبیعی را متوقف کرده و توانایی فرد را در مقابله با بیماری‌ها از بین می‌برند. سلول‌های لوکمی همچنین بر تولید سایر انواع سلول‌های خونی که توسط مغز استخوان ساخته می‌شود از جمله گویچه‌های قرمز خون که اکسیژن را به بافت‌های بدن می‌رسانند، و پلاکتهای خونی که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند، اثر می‌گذارند. نشانه‌های نمادین لوکمی موارد زیر می‌باشند: کم‌خونی که با رنگ پریدگی و سستی یا خستگی مشخص می‌شود، کبودی پوست، لثه‌های متورم و خونین، تب خفیف (۳۸/۵ درجه). غده‌های لنفاوی متورم (با اینکه غده‌ها نه دردناک و نه قرمز می‌باشند). درد استخوان، خونریزی شدید و پی‌درپی و پدیدار شدن خون در ادرار یا مدفوع کودک.

سرطان خون خوش خیم چیست

تومورها می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند. تومورهای خوش خیم سرطان نیستند، بندرت خطر جانی دارند، معمولا” می توان آن ها را برداشت ؛ بدون اینکه مجددا” رشد کنند. همچنین سلول های تومور های خوش خیم به بافت های مجاور حمله نمی کنند و در سایر بخش های بدن پراکنده نمی شوند.

سرطان خون بد خیم چیست

تومورهای بدخیم سرطانی هستند و معمولا” خطرناک تر از تومورهای خوش خیم می باشند، می توانند تهدید کننده زندگی باشند، اغلب می توان آن ها را برداشت ولی گاهی اوقات دوباره رشد می کنند، سلول های تومورهای بدخیم اغلب به بافت ها و اندام های مجاور حمله می کنند و آن ها را تخریب می کنند. همچنین سلول های تومور های بدخیم می توانند به سایر بافت های بدن پراکنده شوند. سلول های سرطانی از تومور اصلی (اولیه) جدا می شوند و وارد گردش خون یا سیستم لنفاوی می شوند. سلول ها می توانند به سایر بافت ها حمله کنند و تومورهای جدیدی ایجاد کنند که باعث تخریب این بافت ها شوند. گسترش سرطان متاستاز نامیده می شود. نام اغلب سرطان ها از محل شروع آن ها گرفته شده است. برای مثال، سرطان ریه از ریه شروع می شود و سرطان سینه از سینه آغاز می گردد. لنفوما سرطانی است که از سیستم لنفاوی شروع می شود و لوکمی سرطانی است که از بافت تشکیل دهنده خون شروع می شود و به نام سرطان خون مشهور است. دانستن چگونگی شکل گیری سلول های طبیعی خون، به شناخت سرطان کمک می کند.

سرطان خون در کودکان

والدین کودک باید به طور معمول از نشانه های سرطان در کودک آگاهی داشته باشند. آنها باید متوجه علایمی باشند که مدت زیادی طول می کشند و از روند طولانی و بدتر شدن علایم غافل نشوند، اما این آگاهی نباید افکار والدین را مغشوش کرده و حتی تب ساده کودکان خود را به عنوان یکی از نشانه های سرطان تلقی کنند. سرطان خون نوعی از سرطان است که بیشتر در کودکان بروز می کند و اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود با هزینه کم و روش های سبک درمان می شود.دکتر «حسین اصفهانی» در گفت وگو باایسنا، در خصوص عوامل موثر در ایجاد سرطان خون در کودکان اظهار کرد:عوامل گسترده ای هم چون شرایط تغذیه ای، آلودگی ویروسی، آلودگی آب، آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی و … در ایجاد این بیماری دخیل هستند اما هیچ یک از این عوامل به تنهایی موجب ایجاد سرطان نمی شوند. وی تصریح کرد:سرطان خون پس از تومورهای مغزی از شایع ترین سرطان ها در میان کودکان بشمار می رود که در بیشتر موارد از 2 تا 4 سالگی آغاز شده و ادامه دارد اما این نوع سرطان در هر سنی ممکن است آغاز شود و کودک را درگیر کند. دکتر اصفهانی گفت:معمولاً علائم سرطان خون در کودکان خیلی اختصاصی نیست اما اگر علائمی مانند بی اشتهایی، بی حالی و ضعف، تب خفیف، رنگ پریدگی، رشد بیش از حد غده های لنفاوی، بزرگ شدن طحال و دردهای مزمن استخوانی در کودک دیده شود نیاز به مراجعه به پزشک و بررسی بیشتر دارد.

سرطان خون در بزرگسالان

سرطان خون AML بزرگسالان نوعی از سرطان است که در آن مغز استخوان، میلو بلاست‌ها (نوعی گلبول سفید)، گلبول‌‌‌های قرمز یا پلاکت‌‌‌های غیرطبیعی می‌‌‌سازد. سرطان خون AML بزرگسالان، سرطانی است مربوط به خون و مغز استخوان. این سرطان معمولاً در صورتی‌‌‌که درمان نشود، به سرعت رو به وخامت می‌‌‌گذارد. شایع‌‌‌ترین نوع لوسمی حاد در میان بزرگسالان است. نام‌‌‌های دیگر سرطان خون AMLL، لوسمی میلوژنوس حاد، لوسمی میلوبلاستیک حاد، لوسمی غیرلنفوسیتی حاد است. به‌طور طبیعی، مغز استخوان سلول‌های بنیادی خون (سلول‌های نابالغ) می‌‌‌سازد که به مرور به سلول‌های خونی بالغ تبدیل می‌‌‌شوند. سلول بنیادی به سلول بنیادی مغز استخوانی یا سلول بنیادی لنفاوی تبدیل می‌شود. سلول‌‌‌بنیادی لنفاوی به مرور به گلبول سفید تبدیل می‌‌‌شود. سلول بنیادی مغز استخوانی هم به یکی از سه گونۀ سلول‌های خونی بالغ تبدیل می‌‌‌شود: گلبول‌‌‌های قرمز که وظیفه شان رساندن اکسیژن و مواد دیگر لازم به بافت‌‌‌های بدن است. گلبول‌‌‌های سفید که وظیفۀ مبارزه با عفونت و بیماری را بر عهده دارند. پلاکت‌‌‌ها که با ایجاد لخته در خون، از خونریزی جلوگیری می‌‌‌کنند. در سرطان خون AML، سلول‌های بنیادی مغز استخوانی معمولاً به گونه‌‌‌ای از گلبول‌‌‌های سفید به نام میلوبلاست تبدیل می‌‌‌شوند. میلو بلاست‌ها در سرطان خون AML غیرطبیعی‌اند و به گلبول‌‌‌های سفید سالم تبدیل نمی‌‌‌شوند. گاهی در سرطان خون AMLL، سلول‌های بنیادی بسیار بیش از حد طبیعی، به گلبول‌‌‌های قرمز یا پلاکت‌‌‌ها تبدیل می‌‌‌شوند. به این گلبول‌‌‌های سفید یا پلاکت‌‌‌های غیرطبیعی، سلول‌های لوسمی یا بلاست نیز می‌‌‌گویند. سلول‌های خونی سرطانی در مغز استخوان و خون جمع می‌‌‌شوند و بنابراین فضای کم‌تری برای گلبول‌‌‌های سفید، گلبول‌‌‌های قرمز و پلاکت‌‌‌های سالم باقی می‌‌‌ماند. در این هنگام، عفونت، کم‌خونی، یا به آسانی دچار خونریزی شدن، پیش می‌آید. سلول‌های خونی سرطانی به بیرون از خون و به قسمت‌های دیگر بدن، از جمله دستگاه عصبی مرکزی (مغز و نخاع)، پوست و لثه‌‌‌ها سرایت می‌کنند.

علائم سرطان خون

علائم سرطان لوسمی

خونریزی و کبودی، بخصوص خونریزی شدید

عدم توانایی بدن در مبارزه با عفونت ها و بیماری های عفونتی متعدد و سخت

کم خونی ناشی از سرطان خون لوسمی

ورم کردن غدد لنفاوی

ورم و ناراحتی در شکم

کاهش وزن بدون هیچ دلیل خاص

درد در استخوان ها و مفاصل

تب، سرماخوردگی، تعریق شبانه و سایر علایم مشابه سرماخوردگی

خستگی و ضعف

لثه های ورم کرده و یا خونریزی لثه

بزرگ شدن طحال و کبد

علائم سرطان لنفومی

ورم کردن غدد لنفاوی در گردن، زیر بقل و ران

تب

خستگی و ضعف

کاهش وزن غیرقابل توجیه

عرق کردن

مشکل در نفس کشیدن و یا درد قفسه سینه

خارش پوست و کهیر

علائم سرطان میلوما

هیپرکلسمی (کلسیم زیاد در خون)

کم خونی (کمبود سلول قرمز و یا کاهش عملکردشان)

نارسایی کلیه

آسیب پذیری در برابر عفونت

پوکی استخوان، درد استخوان، ورم و یا شکستگی استخوان

پروتئین زیاد در خون و یا ادرار

کاهش وزن

انواع سرطان خون

سرطان های خونی به سه دسته کلی تقسیم می شوند. این دسته ها شامل: سرطان خون لوکمی یا لوسمی (Leukemia)، این سرطان یکی از انواع سرطان های درون مغز استخوان بوده، واژه لوسمی به معنی خون سفید است و شامل تولید غیرطبیعی سلول های خونی سفید می شود. لوسمی یکی از چهار سرطان شایع در میان کودکان است. تعداد بالای سلول های سفید باعث اختلال توانایی این سلول ها در مبارزه با عفونت ها شده و همچنین باعث نقص توانایی مغز استخوان برای ساختن سلول های قرمز و پلاکت خون می شود. سرطان خون لنفومی (Lymphoma)، این نوع سرطان خون سیستم لنفاوی را که وظیفه آن دفع مایعات زیادی از بدن و همچنین تولید گلبول سفید خون است، تحت تاثیر قرار می دهد. لنفوسیت ها (Lymphocytes)، نوعی گلبول سفید هستند که وظیفه مبارزه با عفونت ها را برعهده دارند. افزایش تعداد سلول های لنفاوی باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شود. سرطان خون میلوما (Myeloma)، این نوع سرطان خون سلول های پلاسما را هدف قرار داده و مانع تولید آنتی بادی در بدن می شود و سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت ها ضعیف و حساس می کند.

درمان سرطان خون

در سالهای اخیر، با به کارگیری داروهای ضد سرطان موثرتر، طول عمر بیماران مبتلا به لوکمی افزایش پیدا کرده است. این داروها موجب فروکش کردن نشانه‌های بیماری می‌گردند به طوریکه نشانه‌ها در جریان درمان بیماری بدتر نمی‌شود و حتی بیماران تا اندازه‌ای درمان می‌شوند. درمان لوسمی بستگی به نوع لوسمی، وضعیت بیماری در شروع درمان، سن، سلامت عمومی و چگونگی واکنش بیمار به نوع درمان دارد که گاهی منجر به سلامت کامل این بیماران می‌شود. از مهمترین عوامل در بهبود بیماری برخوردار بودن بیمار از روحیه بالا جهت مقابله با این بیماری است. شیوه درمان سرطان خون می‌تواند شامل موارد زیر نیز باشد: شیمی درمانی پرتو درمانی پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادی که در این روش مغز استخوان فرد بیمار با مغز استخوان سالم جایگزین می‌شود تا بیمار بتواند مقادیر بالای داروهای شیمی درمانی و یا پرتودرمانی را دریافت کند.

آزمایش سرطان خون

یکی از ساده ترین و پیش پا افتاده ترین تست های آزمایشگاهی آزمایش خون می باشد که به وسیله آن می توان به بسیاری از بیماریها و وضعیت فرد پی برد.یکی از این تست های ساده تست CBC یا همان شمارش گلبولها ی قرمز می باشد. این تست همه آزمایشگاهها به طور روتین و روزانه انجام می شود. اولین موردی که در CBC اندازه گرفته می‌شود، تعداد گلبولهای سفید خون در هر میلیمتر مکعب می‌باشد. این تعداد اهمیت خاصی در ارزیابی وضعیت این گویچه‌ها در خون دارد. گفته می‌شود که تعداد طبیعی گلبولهای سفید ۴۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سلول در میلیمتر مکعب است و کاهش یا افزایش تعداد آنها می‌تواند نشان دهنده بیماری‌های خاصی باشد. به عنوان مثال در عفونت‌ها، برخی سرطان‌ها و بیماریهای التهابی، تعداد سلولهای سفید خون به بالاتر از ۱۰۰۰۰ می‌رسد. از سوی دیگر، ضعف دستگاه ایمنی و نارسایی مغز استخوان در تولید سلولهای سفید خون موجب می‌گردد که تعداد کلی سلولهای سفید خون به کمتر از ۴۰۰۰ برسد. با این حال، با توجه به تعدد رده‌های مختلف سلولهای سفید، بهتر است کم و زیاد شدن تعداد متعلق هر رده را معیار تشخیص‌های خود قرار دهیم. فرض کنید شمارش گلبولهای سفید فردی ۹۰۰۰ باشد و ۹۰% این سلولها نوتروفیل باشند، با ضرب کردن این دو عدد در یکدیگر مشخص می‌گردد که ۸۱۰۰ نوتروفیل در هر میلیمتر مکعب خون این فرد وجود دارد. در صورتی که با همین شمارش گلبولی و نسبت ۴۰% ، تعداد نوتروفیل‌های فرد ۳۶۰۰ عدد خواهد بود. حال به کاهش یا افزایش چند رده سلولی سفید توجه کنید: ۱- نوتروپنی: یعنی تعداد نوتروفیل‌های خون کمتر از ۱۵۰۰ عدد در هر میلیمتر مکعب بشود. هرگاه این تعداد به کمتر از ۵۰۰ برسد در اصطلاح گفته می‌شود که فرد دچار «آگرانولوسیتوز» شده است. بیماریهایی مانند حصبه، تب مالت، ولوسمی حاد می‌توانند باعث نوتروپنی در فرد شوند. به دنبال شیمی‌درمانی یا مصرف برخی داروها نیز احتمال می‌رود که فرد دچار نوتروپنی شود.۲- نوتروفیلی: عکس حالت فوق را نوتروفیلی می‌گویند. به عبارت دقیق‌تر افزایش نوتروفیل‌های خون به رقمی بالاتر از ۱۰۰۰۰عدد در میلیمتر مکعب نوتروفیلی گفته می‌شود. این وضعیت در چندین حالت طبیعی نیز ایجاد می‌شود و جای نگرانی خاصی ندارد (به دنبال ورزش، در اثر درد، با مصرف سیگار، در حاملگی و زمان تخمک‌گذاری). در بیماریهای عفونی و التهابی نیز مقدار این رده سلولی بالا می‌رود که آن نیز قابل پیش‌بینی است. دست آخر، برخی بیماریهای سرطانی از جمله لوسمی حاد و مزمن می‌توانند موجب نوتروفیلی شدید در فرد شوند. ۳- مونوسیتوز: هرگاه تعداد مونوسیتهای خون بالاتر از ۷۵۰ برسد، یعنی مونوسیتوز در فرد ایجاد شده است. این وضعیت در بیماریهای روماتیسمی، عفونی، بدخیم (مانند لوسمی و لنفوم). و گوارشی (مانند بیماریهای التهابی روده و سوء جذب) مشاهده می‌گردد. ۴- لنفوسیتوز: به بالا رفتن تعداد مطلق لنفوسیتهای از عدد ۴۰۰۰ در هر میلیمتر مکعب، لنفوسیتوز گفته می‌شود. علاوه بر بیماریهای عفونی که می‌تواند موجب افزایش این رده سلولی گردد، لوسمی‌های لنفوسیتی و لنفوم نیز ممکن است موجب لنفوسیتوز گردند. مونونوکلئوز عفونی نیز از دیگر علل لنفوسیتوز می‌باشد. ۵- ائوزینوفیلی: یعنی تعداد مطلق ائوزینوفیل‌های خون بالاتر از ۵۰۰ در هر میلیمتر مکعب خون برسد. این وضعیت نیز علل بسیار متنوعی دارد که چند نمونه از آنها ذکر می‌گردد: آلرژی‌های مختلف، آسم، سرطان (از جمله لوسمی)، بیماریهای پوستی، بیماریهای انگلی، بیماریهای کلاژن (یا بافت همبند)

علت سرطان خون

عامل اصلی و واقعی بیماری سرطان خون ناشناخته است؛ اما در عین حال دانشمندان و پزشکان بر این باورند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در این بیماری نقش دارند. عوامل خطرناک شامل مواردی همچون سیگار کشیدن، پرتو یونی، برخی مواد شیمیایی (از قبیل بنزن)، سابقهٔ شیمی‌درمانی و نشانگان داون (Down) می‌شود. افرادی که در خانواده خود سابقه بیماری سرطان خون را داشته‌اند نیز از خطر زیادی برخوردارند. استفاده از حشره‌کش‌های خانگی احتمال ابتلای کودکان به سرطان خون را 47 درصد و لنفوم را 43 درصد افزایش می‌دهد. مطالعات محققان مدرسه بهداشت عمومی بوستون آمریکا نشان می‌دهد که تاثیر مخرب آفت کش‌ها بر بدن کودکان بیشتر از بزرگسالان است؛ زیرا سیستم ایمنی کودکان هنوز به طور کامل توسعه نیافته است و نمی‌تواند سم زدایی کند. سرطان خون به چهار نوع اصلی تقسیم بندی می‌شود: لوسمی حاد لنفوئیدی (ALL)، لوسمی حاد میلوئیدی (AML)، لوسمی مزمن لنفوئیدی (CLL) و لوسمی مزمن میلوئیدی (CML). همچنین انواع دیگری هم هستند که رواج کمتری دارند. سرطان خون بخشی از یک گروه وسیع‌تر به نام نئوپلاسم است که شامل خون، مغز استخوان و سیستم لنفوئیدی می‌شود که به تومورهای بافت‌های خون‌ساز و لنفوئیدی معروف هستند.

بیشتر بخوانید : علائم سرطان مغز ♥ سرطان ریه درمان دارد؟ ♥ سرطان کلیه چیستنحوه خواندن آزمایش خون ♥ چربی خون خطرناک ♥ فشار خون بالا چند است